21/10/07

Ποιο βέτο, παλικάρια μου;

Άσκησε ποτέ βέτο η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ; Ξέρετε τι κόστος θα είχε αυτό στις σχέσεις μας με το αφεντικό, τις ΗΠΑ; Οι Αμερικάνοι δεν είναι απλώς αφεντικό του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ελλάδας. Είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα-δορυφόρος τους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο τους ακολουθεί μεν, αλλά είναι ολόκληρο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίαρχο ολόκληρης Κοινοπολιτείας.
Η Τουρκία κάνει τη δουλειά τους, αλλά τους πηγαίνει και κάθε τόσο κόντρα, γιατί ξέρει ότι την έχουν ανάγκη.
Εμείς δεν έχουμε κότσια για τέτοια. Στο κάτω-κάτω ποιοι είμαστε; Η χώρα που πληρώνει τα κέρατά της για άχρηστους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ώστε να δικαιολογείται ο βαρύς εξοπλισμός της γείτονος, χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό κόστος. Θ’ ασκήσουμε και βέτο; Μικρομεγαλιές θ’ αρχίσουμε;
Υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει στα σοβαρά ότι η Ελλάδα θ’ ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Εντάξει, είμαστε λεβέντες, είμαστε ωραίοι, είμαστε γαμιάδες, αλλά δεν είμαστε και μαλάκες. Έλεος!
Ας σταματήσουμε επιτέλους τα τσάμπα όνειρα για αναβίωση του 1821, που μην ξεχνάμε, η επανάσταση είχε ήδη καταπνιγεί. Οι Εγγλέζοι είχαν συμφέρον και νίκησαν στη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Τέτοια χάρη μας έκαναν. Καλός λαός είμαστε, αλλά όταν ονειρευόμαστε ξύπνιοι, ας το κάνουμε μέχρι εκεί που μας παίρνει.

ΕΦΙΚΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
Βρείτε τη γυναίκα ή τον άντρα των ονείρων σας. Πατήστε εδώ και μη ζητάτε πολλά παραπάνω.