13/10/07

ΚΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Ειλικρινά, δεν θα ήθελα να βρίσκομαι αυτή την εποχή στη θέση του Αγίου Πνεύματος. Ποιον να πρωτοεπιλέξει για Αρχιεπίσκοπο; Πραγματικά θόλωσε, μπερδεύτηκε. Ως σκέψη φτεροκοπά ανάμεσα στον Γιώργο Βενιζέλου και τον Ευάγγελο Παπανδρέογλου. Μητροπολίτης Αχαΐας και Θεσσαλονίκης ο πρώτος, Μητροπολίτης Χαριλάου-Καλαμαριάς και Τρικούπη ο δεύτερος.

Στο ΠΑΣΟΚ εντάξει, το ΑΓΙΟ (οινο)ΠΝΕΥΜΑ ξεκαθάρισε κάπως την κατάσταση: μοναδικοί υποψήφιοι έμειναν μόνο δύο. Ο Άνθιμος Σκανδαλίδης Άνθιμος Σκανδαλίδης (τα βλέπει διπλά) και ο Ιερώνυμος Τζιώτης Ιερώνυμος Τζιώτης. (ή Ναξιώτης, δεν θυμάται καλά)
Ο Συνασπισμός παραδέχτηκε επιτέλους ότι ευθύνεται και για το προπατορικό αμάρτημα, απολογήθηκε μάλιστα στην Αλέκα για το επακόλουθο αυτού του αμαρτήματος: η άνοδος-σφεντόνα στην τιμή των μήλων στις λαϊκές αγορές.
Από τον ΛΑ.Ο.Σ. διοργανώνεται σεμινάριο για την αντιστασιακή δράση (1967-1974) του Νίκου Μαστοράκη. Μάλιστα σε μία διάλεξη τονίζεται σαφώς και η παράλληλη αντιστασιακή δράση του προέδρου του κόμματος, ο οποίος τότε ήταν υπάλληλος (dj) του καπετάν-Μαστοράκη. Πολλά μάλιστα σημερινά στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. εκείνη τη μαύρη περίοδο έβαζαν μπόμπες. (σε μπαρ και ντισκοτέκ)
Στην Κυβέρνηση όλα καλά. Σκέφτονται νέο μέτρο: συνταξιοδότηση στα 18 και στράτευση στα 100. Μυρίζομαι εκλογές.

Εμφανίστηκε και μια καινούργια ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με την ονομασία «Ρομπέν των bank-ών». Στην πρώτη διακήρυξή τους δεσμεύονται να ληστεύουν τράπεζες και να παραδίδουν τα κλοπιμαία («επιταγμένα» σύμφωνα με το κείμενο) στα ασθενέστερα ασφαλιστικά ταμεία. (των εφοπλιστών και των βιομηχάνων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: