2/10/07

Προϋπολογίστε μας κι αφήστε μας

Τι είναι ο εθνικός προϋπολογισμός; Τίποτα. Κάνει ταμείο ο υπουργός Οικονομίας τι θα του χρωστάμε εμείς και κανείς άλλος.

Καλός προϋπολογισμός είναι ο ελλειμματικός, αυτός που μπαίνει μέσα, άρα δίνει λεφτά στον κόσμο. Αν δεν μπαίνει μέσα, άστα να πάνε.
Ο Αλογοσκούφης είπε το φοβερό. "Φορολογική ισότητα μεταξύ των πολιτών". Ωραίο ακούγεται, αλλά σε καμία σοβαρή χώρα δε μπορεί να ισχύσει αυτό. Δεν είναι δίκαιο.
Η φορολόγηση γίνεται ανάλογα με το εισόδημα. Όσο πιο πολλά βγάζει κάποιος, τόσο μεγαλύτερος συντελεστής φόρου εισοδήματος πρέπει να ισχύει γι’ αυτόν. Οι πολύ φτωχοί απαλλάσσονται τελείως. Όποιος θέλει να πατήσει επί πτωμάτων για να τα κονομήσει άγρια, να ξέρει ότι τα μισά θα τα δώσει στην εφορία, να μην κάνει και πολλά όνειρα.
Όταν όμως στο πετρέλαιο θέρμανσης πληρώνουν τα ίδια λαός και Κολωνάκι; Στα ποτά και τα τσιγάρα;
Ο Τζόγκερ πάει να βγάλει λεφτά για το Κράτος όχι από τους δίκαιους άμεσους φόρους, αλλά από τους πούστικους, τους έμμεσους. Κλασική συνταγή της δεξιάς. Όπως και το όλοι φταίμε.
Όχι, ρε μεγάλε, δε φταίμε όλοι για τις αφραγκίες του κράτους! Εγώ τι φταίω; Θα με τρελάνεις;
Αλογοσκούφη μου, θες να μαζέψεις λεφτά στο ταμείο; Πες στους δικούς σου να κάνουνε τη στρατιωτική θητεία 6 μήνες. Χοντρά λεφτά θα γλιτώσεις. Και τα όπλα που τ’ αγοράζουνε για το στρατό αλλά μετά από 3 με πέντε χρόνια είναι πια άχρηστα λόγω τεχνολογικής εξέλιξης; Το ξέρει ο κόσμος ότι τα πληρώνει από την τσέπη του και μετά τα πετάτε; Μην τους το πεις. Κόφ’ τα.
Τους βιομηχάνους εντάξει, μην τους πολυφορολογήσεις, γιατί όπως έλεγες πάντα εσύ και οι όμοιοί σου, αν δουν φόρο θα φύγουνε σ’ άλλη χώρα. Ρε μεγάλε, εδώ δεν τους φορολόγησε κανείς όπως τους άξιζε και πάλι την κοπανήσανε. Πλάκα μου κάνεις πάλι; Όρεξη έχεις;
Μην πω που κατάργησες προεκλογικά το φόρο κληρονομιάς, στη γονική παροχή θα πληρώνουμε λίγα, αλλά τελικά από τα σπίτια θα βγάλεις 600 εκατομμύρια παραπάνω. Πώς γίνεται αυτό με φοροαπαλλαγή; Θα με τρελάνεις. Τσαντίστηκα, σταματάω.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: