13/9/14

ΣΑΛΤΑ ΜΑΛΑΚΑ


Από 10/7/2007

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΕΣΤΩ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ 
Όπως μας δείχνουν οι αντιπαραθέσεις των πολιτικών αρχηγών, το επίπεδο του Έλληνα με τ’ όνομα κι όχι το επίθετο είναι ίδιο: χαμηλό και προφίλ. (Διότι ανφάς υπάρχει και ο κίνδυνος της ροχάλας)

Για να μην αισθάνονται οι κυβερνώντες μας μόνοι, θα προσπαθήσουμε κι εμείς να μείνουμε ασυγκίνητοι και ακατανόητοι. Και γιατί όχι; Αφού, λέγω, ημπορεί και δύναται κάποιος που έχει κάψει το μοναδικό δάσος της Αττικής, (ήταν κι εθνικός δρυμός, ονόματα δε λέμε, όποιος το βρει κερδίζει) μετά να τιμάται ως ήρωας από το κόμμα του. Εκτός αν εμείς τον παρεξηγήσαμε κι έχουμε πέσει σε άλλο κόμμα. Ίσως η οργάνωση οικοπεδοφάγων της ΝΔ (αυτό το κόμμα εννοούμε) να τον τίμησε ως δωρητή κι ευεργέτη του έθνους. Τότε όμως ο Πολύδωρας (περί αυτουνού πρόκειται) όπου να ’ναι θα χτίσει κι ένα κτήριο για εκθέσεις. (Όπως έκαναν κι άλλοι πάμπλουτοι καταπατητές του δημοσίου, ονόματα όπως Ζάππας και Φρανκ δε λέμε)

Εν πάση περιπτώσει, (να τη φας και να ’ναι τόση) εμείς, μέσα στο πνεύμα των ημερών θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε ένα σοβαρό πολιτικό δοκίμιο ή όπως συμφωνούν πολλοί, ένα πολιτικό δως-ημι-ον. (Δώσε σε μένα, -ρε- μουλάρι)

ΑΝΕΡΓΟΣΙδιότητα που όταν την έχεις αποφεύγεις να αποκαλύπτεις στους άλλους μην την μάθουν, αν και κατά βάθος είσαι σίγουρος ότι την ξέρουν όλοι, αφού βλέπουν ότι δεν δουλεύεις.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ1) «Έχω μια δουλειά τώρα» και φεύγει. Αυτό το κάνει κάποιος μόλις ακούσει ότι έμεινες χωρίς δουλειά για να σε βοηθήσει πραγματικά. Πρώτον λέγοντάς σου ότι εκείνος έχει δουλειά, σιγουρεύεσαι ότι έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι για την κατάστασή σου. Δε μπορεί ο κάθε μαλάκας να έχει δουλειά κι εσύ να μην έχεις. Απ’ την άλλη, φεύγοντας (ή κόβοντας λάσπη) σε διαφυλάσσει από το βασανιστήριο να λες τα βάσανά σου και να τον βασανίζεις, κάτι που θα σε βασανίσει αργότερα με σκέψεις όπως: «Τι του ’λεγα του μαλάκα και δεν τον πλάκωνα στο ξύλο» κ.λ.π.

2) «Πήγαινε στο δημόσιο». Αυτό το λένε στον άνεργο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συγγενείς του. Φυσικά δεν έχουν να προτείνουν συγκεκριμένη θέση που προκηρύχθηκε, αλλά.

α) Αν είναι οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι, σε λυτρώνουν κάνοντάς σε να μη θες τέτοια δουλειά που εκείνοι φίλησαν κατουρημένες ποδιές για να πιάσουν. (Τον παπά απ’ τ’ αρχίδια)

β) Αν εκείνος που θα στο πει είναι συγγενής σου ή και κοντινός φίλος, ναι μεν βγαίνει από τη δυσκολία να σκεφτεί τι θα σου προτείνει για να λύσεις το πρόβλημά σου, αλλά σου εξηγεί ότι όλοι οι μαλάκες πιστεύουν ότι το δημόσιο έχει την αγκαλιά του ανοιχτή να δεχτεί τον καθένα ανεξαρτήτως του ότι συνεχώς μειώνει τον αριθμό των υπαλλήλων του, με αποτέλεσμα να μην διαθέτει ούτε αδικαιολογήτως απόντες από την υπηρεσία.

3) «Κάποτε ήμουν κι εγώ άνεργος». Δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς σου το λένε, αλλά χρησιμοποιείται συχνά, άρα κάτι καλό σου κάνει.

Τρόποι αποφυγής του άνεργου που σου ζητά δουλειά
Α.
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΤΗΣ ΩΡΑΣ
. Χρησιμοποιείται όταν σου ζητά δουλειά παλιός γνωστός, συνεργάτης, φίλος ή σύντροφος. Την καθιέρωσε ο κλασικός άσχετος νοσοκομειακός γιατρός για να ρίξει την ανικανότητά του να σε θεραπεύσει από πονοκέφαλο (ή να σου αλλάξει γάζες) σε σένα. «Αν ερχόσουν ένα τέταρτο πριν, θα είχες σωθεί». «Τώρα σωθήκαμε» λες εσύ, «που να μη σώσει να δει στον ήλιο μοίρα» κ.λ.π. που δεν πιάνουν, γιατί αυτός κατέχει θέση, ενώ εσένα δε σε συμφέρει ούτε καν να πάρεις θέση για το όλον ζήτημα.

Β.
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
«Δεν έχω δουλειά» ή «Άει χάσου» ή «Δεσποινίς, γιατί μου τον φέρατε αυτόν

Γ.
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
«Ξέρω, ξέρω, η ανεργία είναι άδικη ασθένεια και άνθρωποι σαν εσένα είναι αδύνατον να μένουν χωρίς δουλειά». Εσύ λες συγκαταβατικά ένα, «Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια» κι ο ανθρωπιστής σου απαντά επαναφέροντάς σε στην τάξη: «Σαν εσένα έλεγα, δεν εννοούσα εσένα, μην το παίρνεις προσωπικά» κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: