29/7/12

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Τελικά η μόνη ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Παιδεία που κατάφερε να τελεστεί ήταν εκείνη του Γεωργίου Παπανδρέου στη δεκαετία του ’60. Οι υπόλοιπες που δεν έγιναν, κατέστρεψαν και πολιτικές καριέρες (π.χ. Αρσένης)

Η κ. Γιαννάκου επιχείρησε να κάνει κι αυτή μια μεταρρύθμιση Παιδείας και το μόνο που κατάφερε ήταν κάτι που δεν της ζητήθηκε: αποκέντρωση Παιδείας. Μετέφερε το Υπουργείο μακριά στο Μαρούσι. Σε κτήριο δωρεά από τα «Ολυμπιακά Αζήτητα Α.Ε.».



-Τουλάχιστον τώρα θα έχουμε λιγότερες πορείες εκπαιδευτικών και φοιτητών.
-Με το άλλο πλευρό να κοιμάσαι.
Η μόνη μεταρρύθμιση Παιδείας που έκανε η Διαμαντοπούλου ήταν που κατράφερε ν' αποδείξει ότι δεν χρειάζονται τα σχολεία βιβλία, τα ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα δεν χρειάζονται διοίκηση και η Βουλή δεν χρειάζεται την ίδια.

Ο Γιωργάκη αμφισβήτησε το Σύνταγμα. Έτρεχε να κόβει κορδέλες εγκαινίων στην Εγνατία Οδό ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αυτό μεταρρύθμιση στην Παιδεία (του) ήταν.

Μην κλαις για μένα Ελλάδα! Ευημερείς. Ο Σημίτης της έκανε εκσυγχρονισμό, ο Καραμανλής της κάνει μεταρρύθμιση. Και οι Έλληνες ευημερούν, αλλά το αντέχουν, αν και επί Σημίτη ζορίστηκαν. Κατοικούσαν σε μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ MADE IN USA: «Κανείς δεν φτώχυνε επειδή υποτίμησε το γούστο του κοινού».
-Στην πόκα, τα πολλά λεφτά τα φέρνει το εφτά.


-Μα, τι εφαρμόζεται σ’ αυτό τον τόπο;
-Λιτότητα.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΛΕΞΗΣ
Εικών ομολόγων - οικονομολόγων. Δίκην ομολόγων - δίκαννο ομολογών, δει κονόμα λόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: